Przepisy kulinarne
Figowiec" FIGOWIEC " 1. Upiec ciemny biszkopt z 6-ciu jaj:
Białka ubić na sztywno,dodawać stopniowo cukier i zółtka. Dodać przesianą i zmieszaną z proszkiem do piecznia mąkę,lekko wymieszać Wylać na formę i piec w temp. 160-180 oC ok. 30-40 minut 2. Upiec ciasto bakaliowe
Białka ubić z cukrem,dodac bakalie,makę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać.Dac na blaszkę wyłozoną pergaminem lub folią aluminiową. Upiec. Ostudzić upieczone ciasta i przełozyć masą 3. Masa
Zółtka z cukrem ubic na parze.Ostudzić. Dodać do utartego masła. Ciemny biszkopt,masa,ciasto bakaliowe,posmarować masą i posypać tartą czekoladą lub mielonymi orzechami.
Pyszne,polecam Smacznego !
Lucyna Malec Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com |
|
|