Witamy, Gościu

GZEAS
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: GZEAS

GZEAS 01/19/2012 18:23 #329

• Wojniczanin
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 6
W sumie to nie wiem czy w tym dziale, czy może w "Zasłyszane" gdyż są to tylko moje dywagacje
Do rzeczy...

Na Vcity post nr 263067 "wojniczanin gość" (nie mylić ze mną ) www.vcity.pl/ma%C5%82opolskie/Powiat-tar...urmistrza/15/#398445
Chodzi dokładnie o następcę Pani Marii Rams na stanowisku Dyrektora GZEASu

Oglądałem komisje, sesje, zebrania i poza radnymi oraz władzą obecną jest tylko jeden wspólny mianownik - Pan Krzysztof Nowak. Czyżby ten "ekspert" został "namaszczony" na nowego dyrektora GZEASu ?

Czekam na interpretacje innych użytkowników forum odnośnie tego tematu

Odp: GZEAS 01/19/2012 20:37 #332

• jj
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 2
na miłość b... czym trzeba się kierować, żeby wpaść na taki genialny pomysł?
czy gość z doświadczeniem, firmą i szeregiem zleceń jako niezależny ekspert może być zainteresowany wchodzeniem w takie bagno, w tak trudnej sytuacji za tak marne (w porównaniu do dochodów jakie może przynosić działalność) pieniądze?

pozostawiam tę trudną kwestię do rozstrzygnięcia.

Odp: GZEAS 01/19/2012 20:44 #333

• mieszkaniec
  • Starszy Forumowicz
jj jeśli jest bagno i Ty to wiesz, to pieniądz nie śmierdzi
Ostatnio zmieniany: 02/13/2012 16:51 przez admin.

Odp: GZEAS 01/19/2012 20:48 #334

• JKM
  • Starszy Forumowicz
  • Oklaski: 3
jj napisał:
na miłość b... [...]

pozostawiam tę trudną kwestię do rozstrzygnięcia.

Szanowny jj, nie dalej jak tydzień temu wnioskowałem dokładnie tak samo: przeczytałem o co najmniej jednym liście, który został wysłany do szkoły w gminie Wojnicz z nikomu nieznanej firmy, która była zainteresowana przejęciem i prowadzeniem szkół.

Rozumiem doskonale zastrzeżenia Szanownego jj, który zwykł stosować racjonalne sposoby wnioskowania na podstawie dostępnych przesłanek. Szanowny Kolego (że się tak spoufalę), powściągliwość jest wskazana, gdy czyta się takie wieści, ale sytuacja w gminie Wojnicz od dawna wykracza poza racjonalne granice.

W tej gminie panuje szaleństwo. Szaleństwo nie ma wiele wspólnego z logiką, dlatego rozstrzygnięcia są takie niespodziewane.
Ostatnio zmieniany: 01/19/2012 20:49 przez JKM.

Odp: GZEAS 01/19/2012 20:54 #336

• jj
  • Starszy Forumowicz
JKM napisał:

W tej gminie panuje szaleństwo. Szaleństwo nie ma wiele wspólnego z logiką, dlatego rozstrzygnięcia są takie niespodziewane.

bardzo celnie wskazałeś na gminę bowiem p. Krzysztof Nowak jawi mi się jako podmiot autonomiczny, mający z logiką wiele wspólnego. i dlatego nie pozostaje mi nic innego jak powtórzyć zawołanie: "na miłość..."

Odp: GZEAS 01/19/2012 21:01 #338

• mieszkaniec
  • Starszy Forumowicz
jj Ty dużo wiesz, dużo widzisz, dużo słyszysz - to dlaczego do tej pory siedziałeś cicho jak dziecko w przedszzkolu

Odp: GZEAS 01/19/2012 21:18 #341

• JKM
  • Starszy Forumowicz
jj napisał:
JKM napisał:

bardzo celnie wskazałeś na gminę bowiem p. Krzysztof Nowak jawi mi się jako podmiot autonomiczny, mający z logiką wiele wspólnego. i dlatego nie pozostaje mi nic innego jak powtórzyć zawołanie: "na miłość..."

A mnie też się Krzysztof Nowak jawi podobnie. Cytowałem Jego wypowiedź w jednym poście, bo można było z tej wypowiedzi wiele się dowiedzieć.

Ponieważ szanuję logikę, więc logicznie zapytam: czy założenie może być zbieżne z wnioskiem? Czy to nie jest aby jeden z głównych błędów w dowodzeniu?

Odp: GZEAS 01/20/2012 01:10 #342

• jj
  • Starszy Forumowicz
mieszkaniec napisał:
jj Ty dużo wiesz, dużo widzisz, dużo słyszysz - to dlaczego do tej pory siedziałeś cicho jak dziecko w przedszzkolu

bo nie istniało wówczas tak zacne forum jak naszwojnicz.pl!

Odp: GZEAS 01/20/2012 01:18 #343

• jj
  • Starszy Forumowicz
JKM napisał:

A mnie też się Krzysztof Nowak jawi podobnie. Cytowałem Jego wypowiedź w jednym poście, bo można było z tej wypowiedzi wiele się dowiedzieć.

Ponieważ szanuję logikę, więc logicznie zapytam: czy założenie może być zbieżne z wnioskiem? Czy to nie jest aby jeden z głównych błędów w dowodzeniu?

zatem inaczej: wszelkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że wspomniany jegomość ma - co tu dużo mówić - łeb na karku i startując w hipotetycznym konkursie na dyrektora GZEAS wyszedłby na tym niekorzystnie, na co wskazują wymieniane wcześniej czynniki.

swoją drogą, mam nadzieję, że niebiosa jak najszybciej uradują nas opuszczeniem stanowiska przez p. Marię Rams, niemniej nie jest powiedziane, że nie może zostać rozważona jakaś inna forma administracyjnej obsługi oświaty.
podstawówki nie mają księgowości (nie wiem jak gimnazja?) więc np. dwóch pracowników gminy z poszatkowanymi etatami dajmy na to 1/4 na szkołę (nie czarujmy się, że jest tam wiele do roboty) w moim przekonaniu mogłoby sprawę załatwić.

Odp: GZEAS 01/20/2012 10:05 #347

• JKM
  • Starszy Forumowicz
P. Maria Rams sama, zapewne, stanowiska nie opuści. Do tego potrzebny jest impuls od BórMiszcza.

Cała zawierucha wokół oświaty ujawniła pewne słabe punkty w strukturze i organizacji oświaty w gminie Wojnicz i mam nadzieję, że wiceburmistrz Wojciech Janus je dostrzegł.

Zgadzam się z Szanownym jj, że najlepiej będzie, gdy administrowanie szkołami ulegnie reorganizacji w taki sposób, aby zlikwidować centrum, które - jak widać w obliczeniach - jest bardzo mylne i zwodnicze, a do tego ma ciągoty do klanowych preferencji i przenieść wszelką księgowość do szkół, czyniąc ja podległą dyrektorom szkół, co musi się przyczynić do większej samodzielności dyrektorów, a tym samym większej odpowiedzialności za podległe sobie placówki, także odpowiedzialności finansowej.

Wtedy Urząd Miejski nie będą się musieli opierać na wyliczeniach GZEAS-u, ale mogą rozmawiać bezpośrednio z dyrektorami, za powołanie których organ prowadzący jest odpowiedzialny i ma na nich wpływ. Na funkcjonowanie GZEAS-u miała wpływ, zapewne, tylko jedna Osoba, ale już nie pracuje w urzędzie.
Ostatnio zmieniany: 01/20/2012 10:05 przez JKM.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.12 sekundy